Archiv článků - MAGAZÍN

Post
Zajímavosti 30.7.2016

Světoznámá Vincentka v průběhu dějin dobyla Vídeň i Čínu

Když 29. listopadu 1780 zemřela ve Vídni císařovna (a česká královna) Marie Terezie, znalo již hlavní město Rakouska minerální vodu z Luhačovic. Právě od roku 1780 ji vozili luhačovičtí občané, zvaní vodáci, na vozech v sudech až do Vídně.


Post
Krása a zdraví 25.7.2016

Pro Čechy je opálená kůže víc sexy, přitom se bojí rakoviny

Strach z vážného onemocnění dokáže potrápit mnoho z nás. Přesto si stále neuvědomujeme vážnost některých lékařských doporučení a cíleně ohrožujeme náš zdravotní stav. Například potřebou mít opálenou pokožku.


Post
Sex a vztahy 25.7.2016

Léto bez nepříjemného svědění a pálení

Prázdniny, dovolená, slunce, koupání. Letní lásky a sex. Hodně sexu. Tak si většina z nás představuje ideální léto.


Post
Krása a zdraví 25.7.2016

Věřili byste, jak klimatizace může ovlivnit vaši psychiku?

Dnes už je jasné, že klimatizaci se nevyhnete. Provází vás celý den - cestou do práce autem, vlakem, v kanceláři, v obchodních centrech, ve fitness centrech. Ačkoliv jde o příjemné ochlazení, pokud je teplotní rozdíl větší než 5oC, není to přínosné pro náš organizmus, natož pro psychiku.


Post
Krása a zdraví 20.7.2016

Hitem v boji proti pocení je i letos botox

Pocení je přirozený mechanismus na regulování tělesné teploty. Pokud je ale extrémní, zvláště v letních měsících, je třeba najít účinný prostředek, jak mu zabránit. Nadměrné pocení je totiž pro člověka nejen nepříjemné, ale výrazně ho omezuje i v pracovních nebo osobních aktivitách


Post
Gastronomie 13.7.2016

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou

Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Tradičně se kuskus podává s masovo-zeleninovou směsí. Tentokrát si jej připravíme s krůtími plátky a výbornou paprikovou omáčkou.


Post
Gastronomie 12.7.2016

Ne všechna éčka v potravinách jsou nežádoucí

Některé přídatné látky jsou neškodné. Mnoho lidí ale vnímá všechna éčka negativně. dTest pro snadnou a rychlou orientaci mezi nimi vytvořil veřejně dostupnou databázi.


Post
Gastronomie 8.7.2016

Doba grilování nastala

Doba grilování je tu. Přípravu pokrmů tímto způsobem Češi v posledních letech milují, takže se peče na zahradách, balkonech či terasách. Leckdy však lidé zapomínají na spoustu drobností, které by mohly příjemné chvíle u grilu zkazit. Připomeňme si několik zásad.


Post
Krása a zdraví 2.7.2016

Prázdniny začínají aneb slunce jako slast i riziko

Konečně jsme se dočkali! Vytoužená doba léta, prázdnin, relaxu, dovolených a slunce je tady. Těšíme se na zasloužený odpočinek, okamžiky, kdy alespoň na pár dní budeme moci po hektickém období vypnout, a pochopitelně i na dokonalé počasí, které navíc dodá dobrou náladu a energii.


Post
Krása a zdraví 1.7.2016

Rybí tuk pomáhá předcházet cukrovce i zmírňovat její následky. Nejlepší jsou ryby mořské

Přes 800 tisíc lidí v České republice trpí cukrovkou. Jejich počet se už několik let dramaticky zvyšuje a stejný trend očekávají lékaři i nadále. Prevence cukrovky se přitom zdá být jednoduchá. Základem je vyvážená strava a dostatek zdravých tuků.


Post
Krása a zdraví 1.7.2016

Opalovací mléka chrání, ale mohou vyvolat alergickou reakci

Spotřebitelská organizace dTest nechala zkontrolovat devět voděodolných opalovacích přípravků, zda dostatečně chrání před slunečním zářením. Laboratorní testy potvrdily, že uváděný stupeň ochrany odpovídá skutečnosti, ale spotřebitelé by si měli dávat pozor na možnou přítomnost potenciálních alergenů a dalších rizikových látek.


Post
Zajímavosti 28.6.2016

Porotci si prohlédli díla přihlášená do Stavby roku, odstartovalo i hlasování veřejnosti

Celkem 12 staveb v letošním roce usiluje o získání titulu Stavba roku Libereckého kraje 2016. Odborná komise v čele s jejím předsedou, radním Vítem Příkaským, již všechna nominovaná stavební díla minulý týden navštívila.


Post
Krása a zdraví 24.6.2016

Stačí proti UV jen sluneční brýle?

Víte, že pokud jste v létě na horách nebo u moře, má i tam sluníčko větší sílu a je potřeba chránit své oči před škodlivým UV zářením? Díky čistějšímu a lehčímu vzduchu v horských oblastech dosahuje UV záření vyšší intenzitu než v nižších nadmořských výškách. Hladiny UV se zvyšují o 4 % každých 300 metrů nárůstu nadmořské výšky. Jak očím poskytnout největší ochranu?


Post
Gastronomie 19.6.2016

Kuřecí roláda s nádivkou

Tento týden jsme pro vás připravili kulinářskou pochoutku v podobě kuřecí rolády. Tato roláda působí lehce orientálně, avšak v kombinaci s kysanou smetanou a jogurtem je zdrojem důležitých acidofilních baktérií pro vaši unavenou mikroflóru.


Post
Zajímavosti 19.6.2016

Triko, které zachrání život

Zdravotnická záchranná služba ČR společně s Horskou službou ČR se zapojila do projektu RescueMe. Ten má za úkol usnadnit záchranným složkám identifikaci postiženého, urychlit určení anamnézy a tím zefektivnit celý záchranný proces. Základem systému jsou unikátní trika se speciálním potiskem.


Post
Krása a zdraví 18.6.2016

Posilte organismus vitamínem C. Ale jak?

Možná je to zvláštní, ale na podpoře imunity je potřeba pracovat celý rok, nejen v zimě. To, že vás v létě trápí viróza a nachlazení může být i důsledkem špatně léčené virózy v minulém období.


Post
Zajímavosti 14.6.2016

Piloti společnosti easyJet budou během letu informovat cestující o výsledcích Eura 2016

Společnost easyJet bude průběžně informovat cestující o aktuálních skóre hlavních zápasů Eura 2016, a to přímo za letu. easyJet zajistí, že cestující a posádka nezůstanou mimo dění. Za letu bude posádka přijímat nejčerstvější výsledky přímo z řídícího střediska na letišti Luton.


Post
Gastronomie 7.6.2016

Vepřové konzervy se změnily, jen dvě se přiblížily původnímu složení

Pro mnoho Čechů znamenají letní měsíce dětské tábory, rodinné výlety do přírody nebo posezení okolo ohně pod širým nebem. Ti starší si možná okamžitě vybaví i vepřové konzervy, neoddělitelný základ tábornické gastronomie, bez kterého by před třiceti lety správný tramp do přírody nešel.


Post
Gastronomie 6.6.2016

Jihomoravská hovězí pečeně - recept na tento týden

V minulých dílech jsme se převážně toulali po světě, nyní jsme pro vás připravili recept z rodné hroudy, výbornou jihomoravskou specialitu.


Post
Gastronomie 1.6.2016

Menu pro nejmenší

Správná skladba jídelníčku miminka je klíčová pro jeho zdravý růst a vývoj. Zatímco krátce po narození je dostačující kojení, ve věku od čtyř, pěti měsíců je vhodné začít s přikrmováním.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA