MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Jeden svět v Semilech nabídne pestrou škálu filmů o lidských právech

Ve středu 11. dubna vypukne festival Jeden svět v Semilech. Nabídne pestrou škálu filmů, zajímavý doprovodný program, ale i diskuze s hosty.

Post

Putovní výstava k Roku republiky míří do měst Libereckého kraje

Putovní výstavu spojenou s tematickým nástěnným kalendářem k oslavám kulatého jubilea připravil Liberecký kraj. Výstava k 100. výročí vzniku samostatn

Post

Tomáš Portyk obhájil v Harrachově domácí sdruženářský titul

Tomáš Portyk se stal v úterý 6. března mistrem České republiky v severské kombinaci. Vítězství české sdruženářské jedničky se však nerodilo snadno.

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

Maminčino koření www.beautyexpo.cz garaze.fabrego.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA