AKTUÁLNĚ / Společnost

Popis:
18.10.2015

Ve Struhách u Turnova proběhlo Koulení chleba 2015

TURNOV

Navzdory nejisté předpovědi počasí dorazilo v sobotu do Struh u Turnova bezmála 300 lidí na třetí ročník Koulení chleba 2015. Slalom s tříkilovým pecnem absolvovalo 67 soutěžících všech věkových kategorií včetně moderátora celé akce Romana Šebrleho. Vedle hlavní soutěže si účastníci mohli například vyzkoušet jízdu zručnosti na pekařském retrokole nebo zábavný pětiboj.

Sympatie publika si získala dvanáctiletá Karolína Janatková, která absolvovala všechny rozběhy bez jediné chyby a svou kategorii děti od 7 do 15 let suverénně vyhrála. "Jsem moc šťastná. Cool Phone si hned vyměním a starý telefon dám taťkovi," reagovala bezprostředně vítězka na dotaz Romana Šebrleho, co udělá s novým mobilem. Absolutním vítězem se stal Jakub Wambach, jenž uspěl jak v kategorii mužů, tak i ELITE. Právě v této disciplíně porazil olympijského vítěze. "Do dalšího ročníku budu muset potrénovat, slibuji," řekl Roman. Mezi ženami byla stejně jako loni nejlepší Dana Vitoušová.

Akci si nejvíce užily malé děti. Kromě slalomu, za který byly všechny odměněny, tu pro ně pořadatelé připravili doprovodný program - zábavný pětiboj o sladké výhry, malování na obličej nebo bublinárium. Jízda zručnosti na pekařském retrokole dala zabrat i těm nejzkušenějším řidičům. Vítězství v této disciplíně si nakonec odnesl Pavel Tomeš v čase 19 sekund. "Na kole mi to docela šlo, jen stabilita na tom mokrém tvárníku byla horší," svěřil se.

Koulelo se na podporu chleba

Již potřetí se ve Struhách koulelo na podporu tradičního výrobku - chleba. "Víte, v naší zemi je dnes kladen důraz hlavně na nízkou cenu bochníku, a ne na jeho kvalitu. Část výrobců tomuto diktátu podléhá a důsledkem je, že za potraviny potažmo chleba se vydává něco, co s kvalitním pecnem nemá nic moc společného. Bohužel tomuto trendu jde na ruku i náš stát, který nejenže kvalitu potravin důsledně nesleduje, ale dokonce některé potravinářské normy průběžně změkčuje. Třeba umožňuje, aby se přidával tvrdý chléb do těsta chleba nového," dodal Jiří Míkula, hlavní pořadatel Koulení chleba 2015 a majitel Pekárny a cukrárny Mikula.

Závodní pecny přijdou do stájí

"Jsem pekař a vím, že chléb je boží dar, kterým se nemá plýtvat. Rád bych proto upozornil, že závodní pecny jsou chleby staré, neprodané a zabalené ve fólii. Po akci bochníky rozkrájíme, usušíme a věnujeme jízdárnám ke zkrmení," konstatoval Mikula.

Autor / zdroj: Lenka Gecková

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Youth Cup sdruženářů v Harrachově ozdobilo vítězství Petra Šablatury

Mládežnický Youth Cup přivedl do Harrachova o víkendu 6. a 7. ledna vice než devadesát vyznavačů severské kombinace z deseti evropských zemí.

Post

Příjem žádostí o kotlíkové dotace v Libereckém kraji startuje ve čtvrtek

Ve čtvrtek 30. listopadu v 16:00 hodin spouští Liberecký kraj příjem žádostí o kotlíkové dotace. Žádosti se budou podávat elektronicky, prostřednictví

Post

Sedm nových crashtestů – Škodě Karoq se dařilo

Při výběru auta je bezpečnost jedním z nejdůležitějších kritérií. Program Euro NCAP zveřejnil nové výsledky nárazových zkoušek modelů Citroën C3 Aircr

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

Maminčino koření www.beautyexpo.cz garaze.fabrego.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA